Yatırımcılar, girişimcilerden ne bekliyor?

H2O INVESTMENT kurucu ortağı Osman Çalışkan, Techinside stüdyolarına konuk oldu ve erken aşama yatırımların karmaşık dünyasında nasıl yol alındığını bizlerle paylaştı. Çalışkan, yatırımcıların girişimcilerden neler beklediğini ve başarılı bir yatırımcı olmanın sırlarını anlattı.

Çalışkan'a göre, yatırımcılar girişimcilerden öncelikli olarak iyi bir iş fikri ve ekibi bekliyor. İş fikrinin yenilikçi ve uygulanabilir olması, ekibin ise deneyimli ve motivasyonlu olması gerekiyor.

Yatırımcılar ayrıca girişimcilerin pazar araştırması yapmış olmasını da önemsiyor. Girişimcilerin, hedef pazarlarını, rekabet koşullarını ve finansal modellerini iyi bir şekilde anlamış olması gerekiyor.

Çalışkan, yatırımcılardan haklı bir beklenti duyduğunu da vurguladı. Yatırımcıların, girişimcilerin başarısı için çaba sarf edeceğine ve yatırımlarının karşılığını vereceğine inanması gerekiyor.

Linkedin paylaşımı : https://www.linkedin.com/posts/osman-caliskan_yat%C4%B1r%C4%B1mc%C4%B1lar-giri%C5%9Fimcilerden-ne-bekliyor-activity-7144043412151869441-YuUV?utm_source=share&utm_medium=member_desktop