Siber Güç Türkiye Etkinliğinde Buluştuk!

MÜSİAD Başkan Yardımcısı olarak katıldığım "Siber Güç Türkiye Yatırımcı-Girişimci Buluşmaları ve İş Geliştirme Etkinliği" oldukça verimli ve ilham vericiydi. Siber güvenliğin her geçen gün artan önemini ve bu alandaki yatırım ve girişimcilik fırsatlarını ele aldığımız etkinlikte önemli paydaşlarla bir araya gelmekten mutluluk duyduk.

Siber saldırıların karmaşıklığı ve sıklığı artıyor. 2022 ve sonrasında bu alandaki uzman ihtiyacının da hızla artması öngörülüyor. Bu nedenle, tüm köklü kuruluşlarımızın siber saldırılara karşı hazırlıklı olması gerekiyor. Özellikle tedarik zinciri ve fidye yazılımı saldırıları, risk yönetiminin yeniden tanımlanmasını zorunlu kılıyor.

Büyük veri, yapay zeka, nesnelerin interneti gibi yenilikçi teknolojiler iş yapma stillerini değiştirirken, güvenliğe yönelik bakış açımızı da yeniden ele almamızı gerektiriyor. Bu ihtiyacı karşılamak için öncelikle farkındalık yaratmalıyız. Etkinlikte girişimciler, yatırımcılar ve sanayiciler olarak bu farkındalığı ortaya çıkarmak için bir araya geldik.

Siber güvenlik, gelecekte salgın hastalıklar ve gıda arz güvenliği kadar gündemde olacak. TÜBİTAK olarak, TÜBİTAK BİLGEM ve TÜBİTAK Siber Güvenlik Enstitümüz ile ülkemizin kritik altyapılarına yönelik ihtiyaçları karşılamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Gebze'de gerçekleşen "Siber Güç Türkiye" etkinliğine katılan tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyor, bu alandaki iş birliklerimizin artarak devam etmesini diliyorum.

Osman Çalışkan 

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı